Sanik Gaz (1995) - Oricând, cu plăcere!
Luni-Vineri: 09:00-17:00

Pericolele improvizațiilor asupra instalațiilor de utilizare a gazelor naturale

Societatea actuală este marcată de o căutare constantă a unor servicii mai ieftine. Acest lucru se aplică în toate domeniile și, în special, pe piața energiei și a gazelor naturale. Numeroși sunt consumatorii care consideră că plătesc prea mult pentru energie sau gaze naturale și doresc cu orice preț să reducă facturile. De aceea, unii nu ezită să apeleze la tot felul de improvizații atunci când vine vorba de instalațiile de utilizare a gazelor naturale.

Când vine vorba despre proiectarea și execuția unei instalații de gaze naturale beneficiarul este obligat să apeleze doar la firme autorizate și acreditate ANRE. Este de menționat faptul că numeroase persoane au tendința de a apela la cunoștințe sau la diferite persoane pentru a remedia orice problemă apărută odată cu trecerea timpului. Însă, astfel de măsuri și improvizații sunt total contraindicate și chiar periculoase. Riscurile asociate cu utilizarea gazelor naturale sunt enorme, de aceea nu îți recomandăm să apelezi la improvizații în niciun mod cu privire la instalația de gaze naturale. Indiferent dacă ai nevoie de verificarea periodică a instalației de gaze sau a apărut o mică problemă, pentru oricare din aceste situații îți recomandăm (și ai obligația) să apelezi doar la o firmă autorizată.

Conductele de gaz din locuința ta sunt esențiale pentru alimentarea sistemelor de încălzire, a cuptoarelor de gătit, a șemineelor sau a altor aparate pe gaz. Cu toate acestea, instalarea necorespunzătoare a unei conducte de gaz poate duce la riscuri semnificative pentru siguranță, cum ar fi: scurgeri de gaz, intoxicații cu monoxid de carbon și chiar explozii. În cele ce urmează îți vom sublinia pericolele principale cauzate de improvizațiile asupra instalațiilor de utilizare a gazelor naturale.

Care sunt pericolele asociate cu improvizațiile asupra instalațiilor de utilizare a gazelor naturale?

Scurgeri de gaz. Un traseu de gaze instalat în mod necorespunzător prezintă un risc semnificativ de scurgeri de gaz. Chiar și scurgerile minore pot avea consecințe grave, de la mirosuri neplăcute până la incidente explozive. Scurgerile de gaz pot deveni rapid toxice, făcând aerul periculos de respirat. În unele cazuri, scurgerile de gaz pot duce la răniri grave sau chiar decese.

Riscuri de incendiu. Scurgerile de gaz prezintă, de asemenea, un risc notabil de incendiu. Atunci când gazul întâlnește o flacără, se poate aprinde și poate duce la un incendiu. Uneori, incendiile rezultate în urma scurgerilor de gaz pot fi greu de controlat și pot provoca pagube importante într-o locuință.

Intoxicație cu monoxid de carbon. Monoxidul de carbon (CO) este un gaz invizibil care poate fi fatal. Instalarea sau ventilarea necorespunzătoare a instalației poate duce la acumularea de CO în locuințe. Respirarea unor niveluri ridicate ale acestui gaz poate duce la boli grave sau chiar la moarte.

Expunerea la substanțe chimice nocive. Instalarea incorectă a conductei poate cauza expunerea la substanțe chimice, ceea ce duce la iritarea ochilor, a nasului și gâtului. Expunerea prelungită poate duce la probleme respiratorii, complicații de sănătate și risc crescut de cancer. Instalarea corectă este esențială pentru a reduce aceste riscuri.

Daune structurale. Scurgerile de gaz au capacitatea de a provoca daune semnificative proprietăților rezidențiale, punând în pericol integritatea structurală a acestora și putând duce la prăbușiri. Astfel de evenimente reprezintă o amenințare serioasă, deoarece pot duce la răniri grave sau la pierderi de vieți omenești.

Costuri financiare. Scurgerile de gaz și alte probleme cauzate de conductele de gaz instalate incorect pot duce la cheltuieli financiare substanțiale. Reparațiile la conductele de gaz și la aparatele electrocasnice pot fi costisitoare, iar proprietarii de locuințe ar putea chiar să fie nevoiți să acopere cheltuielile de relocare în timpul perioadei de reparații.

Instalația de gaz natural: las-o pe seama experților!

Când vine vorba despre siguranța familiei și locuinței tale, este esențial să încredințezi instalația de gaz natural unor profesioniști cu experiență. Alegând un profesionist reduci în mod eficient riscurile asociate cu trasee de gaz instalate în mod necorespunzător. Pericolele potențiale cum ar fi scurgerile de gaz, pericolele de incendiu, intoxicația cu monoxid de carbon și daunele structurale, depășesc riscurile de a încerca o improvizație sau de a angaja o persoană fără experiență.

Optează pentru siguranță și calitate atunci când vine vorba despre instalația ta de gaze

Chiar dacă tarifele practicate de o persoană neautorizată sau de o cunoștință pricepută în improvizații sunt mai scăzute în comparație cu cele practicate de un profesionist, menționăm că nu ar trebui să faci rabat de la calitate (și siguranță) cu privire la instalația de gaze. Asta deoarece riști să îți pui în pericol propria viață și cea a familiei tale, a vecinilor, dar și toate bunurile din preajma punctului de exploatare.

Îți recomandăm insistent și cu căldură să te adresezi unei firme specializate în instalații gaze oricând ai nevoie de soluții în acest domeniu.

WhatsApp